Tot ceea ce nu știai despre datele din tahograf

Publicat de Pali Bogdan in 09 May 2016

Detii o flota noua, iar acum incerci sa deslusesti misterele tahografelor? Inca experimentezi modul in care functioneaza solutiile de monitorizare online destinate flotelor auto?

Descarcarea datelor, chiar si de la distanta

Oriunde te-ai afla, citirea datelor din tahograf poate fi realizata cu ajutorul solutiei E-Taho. Astfel, timpul de lucru cu descarcarea tahografelor si cu reducerea erorilor umane va fi redus. Unul dintre avantajele solutiei E-Taho este reprezentat de simplificarea procesului de analiza a timpului de lucru. In plus, cu ajutorul acestei solutii de monitorizare online a flotei vei fi informat in timp real cu privire la timpul ramas de condus si distanta care poate fi strabatuta.

O alta solutie pentru descarcarea de la distanta a datelor din tahograf este reprezentata de FM-Tco4, cel mai avansat dispozitiv de monitorizare GPS si de control de la distanta al echipamentelor. De asemenea, acest sistem de monitorizare al flotei beneficiaza de DUAL CAN, interfata care permite citirea si transmiterea simultana a datelor din tahograf si de pe cele doua interfete CAN.

Sofer sau antreprenor?

Indiferent daca esti sofer sau antreprenor, poti alege dispozitivul de monitorizare GPS destinat nevoilor tale. Exista doua tipuri de cititoare de card pentru datele din tahograf: cititoare de card pentru soferi si cititoare de card destinate companiilor.

Descarcarea cardului tahograf al soferului se poate face prin simpla introducere a cardului in tahograf. Datele de pe cardul tahograf al soferului sunt transmise direct catre platforma CargoTrack, in formatul .ddd, adoptat oficial la nivelul tuturor statelor europene.

Daca detii o companie, cititorul de card special creat pentru sistemul de monitorizare al flotei va fi conectat direct la calculator, printr-o interfata USB. Cu ajutorul cititorului de card, este permisa conectarea la tahograful din autovehicul. Astfel, datele aflate pe tahograf si pe cardul soferului pot fi transmise si descarcate de pe platforma CargoTrack. La fel ca si in cazul cititorului de card pentru soferi, datele obtinute cu ajutorul acestui dispozitiv de monitorizare GPS sunt stocate in formatul oficial .ddd.

Datele stocate intr-un tahograf sunt importante pentru managementul flotei tale auto, iar cu ajutorul solutiilor de monitorizare online a flotei accesul la aceste date este mult facilitat.