Hu-GO – Plata taxe de drum

Prin Hu-GO se pot plăti taxele de drum în Ungaria

Introducerea legii pentru taxele de drum în Ungaria le-a adus complicații managerilor de flotă. Aceștia au fost nevoiți să găsească rapid soluții pentru plata diferențiată. Legislația maghiară impune plata prin Hu-GO, o platformă special creată pentru aceste taxe de drum.

Astfel, există o combinație de taxe între categoria de drum tranzitată și categoria autovehiculului. Ieșirea de pe autostradă și intrarea pe un drum european impune două plăți la același autovehicul. Când flota este mai mare, cu diferite tipuri de autovehicule, multiple intrări și ieșiri de pe anumite tronsoane taxate diferit în vederea urmării traseului cel mai profitabil, acest lucru poate deveni dificil de gestionat. O singură încălcare a acestei legislații poate aduce amenzi de sute de euro, făcând cursa respectivă neprofitabilă. Pe un singur traseu au loc zeci de astfel de taxări. Întârzierea plății amenzii aduce penalizări suplimentare.

Harta rețelei de drumuri

Plata diferențiată după categoria autovehiculului se face în felul următor:

  • Autoturisme, autoutilitare (masa maximă autorizată sub 3.5 tone) și autocare – se pot achiziționa viniete pe diferite perioade de timp, 10 zile, 30 de zile, 6 luni și un an.
  • Camioane – se pot achiziționa tichete pe o rută prestabilită sau se poate utiliza echipamentul automat de taxare numit OBU (On Board Unit).

CargoTrack vine în întâmpinarea acestei nevoi prin crearea unui sistem de plată automată care încorporează OBU în fluxul plăților către statul maghiar. Clientul își creează un cont pe site-ul Hu-GO.hu și își depune electronic fonduri din care i se extrag plățile. Apoi, cu ajutorul OBU conectat la platforma online pe care o oferim, procesul se automatizează. Clientul nu mai trebuie să stabilească dinainte traseul, iar plățile se fac automat, pentru fiecare autovehicul, la toate categoriile de drumuri pe care le tranzitează.

Cont Hu-GO pre-plătit

Încărcarea contului Hu-GO se poate face atât online, cu card, cât și prin punctele de încărcare. La plata online, suma disponibilă în cont se actualizează în câte ore și poate fi verificată online.

O hartă completă cu toate punctele de încărcare se află AICI. La punctele de încărcare, procesarea tranzacției se poate face atât cu card bancar, cât și cash și este o alternativă viabilă în cazul în care protocolul online bancă-HuGo întâmpină dificultăți tehnice. La plata prin punctele de încărcare, actualizarea soldului are loc în câteva secunde. O altă metodă de plată este cu carduri de motorină sau prin transfer bancar, cel din urmă fiind considerat cel mai încet mod de plată deoarece poate dura până la 3 zile lucrătoare.

Amenzile pot fi prevenite, iar profiturile sporite. CargoTrack oferă sprijin și în cazul înregistrării camioanelor și activarea fiecărui autovehicul în parte. Următoarele informații trebuie să fie completate cu precizie:

  • Datele de facturare completate la configurarea contului Hu-GO.
  • Corectitudinea numărului de înmatriculare, normei de poluare, numărului de axe și a dimensiunilor camionului.

De asemenea, următoarele informații trebuie urmărite cu atenție:

  • Activarea în sistemul Hu-GO se va face doar după primirea unui email și SMS de confirmare. La primirea acestora vă rugăm să verificați corectitudinea datelor.
  • În cazul înlocuirii numărului de axe pe un vehicul, trebuie să vă asigurați că la următoarea tranzitare a Ungariei, numărul de axe declarat pentru acel vehicul este real.

Tranzitarea neautorizată se sancționează

Un tichet de drum expirat sau lipsa acestuia, atrage după sine o amendă de sute de euro. Două tichete neplătite înseamnă două amenzi. Ungaria posedă un sistem sofisticat de supraveghere video, așadar nicio neplată nu scapă nepedepsită.

 

 

Produse compatibile