Recuperare de TVA

Recuperarea TVA-ului poate aduce venituri substanțiale!

Serviciul de recuperare de TVA oferit de CargoTrack vine în completarea nevoilor transportatorilor pentru un serviciu complet. Acesta se adresează tuturor companiilor care realizează achiziții din spațiul intracomunitar, fie că este vorba de taxe de drum, combustibil, achiziție de piese sau chiar și alimente. Sumele strânse din TVA-ul recuperat nu sunt deloc neglijabile având în vedere faptul că media acestuia la nivel european este de aproximativ 21%. De asemenea, recuperarea accizelor deși este o operațiune de lungă durată (poate dura mai mult de 1 an de zile), ne asigură un venit neimpozabil substanțial.

Recuperarea TVA-ului se poate face în 2 variante:

  • Recuperarea anticipată de TVA: în acest fel valoare TVA-ului este virată în contul clientului la 14 zile de la depunerea documentelor. Acest tip de recuperare de TVA se poate face doar pe baza facturilor fiscale, bonurile nefiind eligibile.
  • Recuperarea standard de TVA: aceasta are loc în medie între 4 și 9 luni de la depunerea documentației pe fiecare țară în parte. Depunerea documentelor justificative se poate face trimestrial sau anual și sunt eligibile toate bonurile (legislația diferă de la țară la țară).

Beneficii suplimentare:

  • întocmim toată documentația necesară pentru recuperarea TVA-ului
  • pentru recuperarea TVA-ului de pe taxele de drum dacă se platește prin intermediul echipamentelor universale de plată CargoTrack nu mai este necesară trimiterea facturilor
  • recuperam TVA-ul chiar și de pe bonurile cu valoare mică
  • asigurăm transparența cu privire la întregul process de recuperare de TVA

Rambursarea accizelor

Rambursarea accizelor reprezintă o reducere semnificativă a costurilor cu carburatul luând în considerare valoarea mare a accizei din costul total al combustibilului. Prin recuperarea accizei puteți economisi la un plin de carburant până la 200 de euro.

Întrucât legislația diferă de la țară la țară, vă rugăm să solicitați o ofertă personalizată pentru a putea afla exact țările în care se poate face rambursarea accizelor și care sunt condițiile.