Germania interzice efecturarea pauzelor de 45 de ore pe cabină

Publicat de Pali Bogdan in 02 May 2017

Germania se va alătura listei aflate intr-o continuă crestere de țări (împreună cu Franța și Belgia), care interzic efectuarea celor 45 de ore de odihnă săptămânală în interiorul vehiculului. Vinerea trecută, legea a trecut de ultima etapă fiind adoptata de către Consiliul Federal German.
Noua lege va intra în vigoare atunci când va fi publicată oficial și va interzice efectuarea pauzei săptămânale de 45 de ore în interiorul vehiculului sau în alt loc nepotrivit pentru a dormi, pe teritoriul german.

Conform acestor noi reglementari pauza de 45 de ore nu va fi luata in considerare daca a fost efectuata in cabina camionului sau in orice alt loc care nu este adecvat pentru dormit. Amenda pentru sofer incepe de la 2700 Euro iar pentru firma angajatoare poate ajunge pana la 8100 Euro.

Amenzile pot fi emise doar daca infractiunea a avut loc pe teritoriul Germaniei si daca se refera doar la pauza de 45 de ore.

Avand in vedere exemplul Belgiei, credem ca amenzile vor fi aplicate doar daca politia prinde soferul in timp ce efectueaza pauza de 45 de ore in cabina. Trebuie deasemenea sa stiti ca aceste amenzi sunt contestabile iar in unele cazuri chiar cu sanse mari de castig.

CargoTrack prin intermediul partenerilor sai la nivel European va ofera consultanta juridica in vederea solutionarii acestor probleme si nu numai!