Servicii

Recuperare TVA

Serviciul de recuperare de TVA oferit de CargoTrack vine în completarea nevoilor transportatorilor pentru un serviciu complet. Sumele strânse din TVA-ul recuperat nu sunt deloc neglijabile având în vedere faptul că media acestuia la nivel european este de aproximativ 21%.  Mai multe detalii aflati , aici!

 

 


Intocmire documentatie formular A1

Lucratorii salariati si nesalariati care presteaza o activitate in Franta, Germania trebuie ca, atunci cand sunt la locul prestarii serviciului sau la firma care da comanda, sa puna la dispozitia agentilor de control certificatul de detasare (formularul A1). In cazul neprezentarii A1 amenda este de 3269 Euro/salariat si este sarcina exclusiva acelui care a emis comanda, ar valoarea se dubleaza daca firma nu are formularul nici la un  al doilea control realizat in decurs de doi ani de la notificarea amenzii referitoare la prima lipsa a formularului. Mai multe detalii aflati , aici!

 


Legea salarizarii minime

Începand cu 01.07.2016 Franța a introdus obligativitatea pentru toate companiile de transport care efectuează operațiuni pe teritoriul ei de a înregistra compania, proprietarul acesteia, șoferii și reprezentantul legal pe platforma SIPSI de unde, mai apoi să își descarce formularul Macron. Aceasta are ca scop verificarea salarizării șoferului care conduce un vehicul pe teritoriul Franței. Cateva luni mai tarziu Germania a introdus legea Milog care prevede aceleasi lucruri, iar mai apoi tot mai multe țări au introdus legi în acest sens. Mai multe detalii aflati , aici!